25 år

Nybro filmstudio 25 år

Lördagen den 8 november 2014 firade vi att Nybro Filmstudio i sin nuvarande form haft verksamhet i 25 år. Vi började alltså våren 1989 med filmen Kring midnatt.

 

Jubileumsfirandet började med att vi visade en gammal favorit, Zefirellis Tea with Mussolini, på Folkan kl 16.00. Vi valde film med utgångspunkt från temat Italiensk afton, och det blev säkert en bra början på det fortsatta firandet, en mysfilm utan alltför stora pretentioner.

 

Efter filmen fortsatte vi på Kristallen. Ungefär 100 personer hälsades välkomna av Marija. Trevligt dukat med röd-vit-gröna servetter, rosor och ljuslyktor. Kerstin hade ordnat en slinga som via videoprojektor bjöd på både ljud och bild i bakgrunden. Italiensk filmmusik och affischbilder från filmer som fått höga betyg. Väggaffischer med repertoarlistor från 1989 och framåt. Bra stämning i lokalen när Marija bjöd till bords.

 

Den italienska buffé vi bjöds på uppskattades verkligen. Massor av godsaker i överflöd. Ingen behövde gå hungrig från den festen. Att vi till maten serverade vin försämrade inte precis feststämningen. Det blev många ombackningar både till buffébordet och vinbaren.

 

Till kaffet berättade Lars-Erik om filmstudions historia, och sedan tog Marija över och delade ut presentkort på medlemskort till våren 2015. De gick till 8 personer som varit medlemmar ända sedan starten 1989: Gunvor och Rune Persson, Inger och Lars Hellsten, Lena Hammenhög, Eva-Lena Nilsson, Maina Edh och Carina Bergström.

 

Avslutningsvis fick borden tävla med varandra i ett filmquiz som Marija ordnat. Det blev en hård kamp som till sist fick avgöras genom en utslagstävling.

 

Vi som arrangörer var väldigt nöjda när vi klarade av disken och det kändes att även våra gäster hade haft en trevlig kväll.

 

Samtal i kön till nästa dags ordinarie filmvisning:

-Tack för igår! Det var såå trevligt!

-Tack själva!

-Det här måste ni göra om varje säsong! sa besökare nr 1.

-Varje säsong? Varje månad tycker jag! sa besökare nr 2.

 

 

 

 

 

Uppdaterad av Macke Danielsson.