Älskar dig för evigt

Älskar dig för evigt

Älskar dig för evigt handlar om fyra personer och deras plötsliga och oförberedda möte med livets skörhet och inte minst kärlekens styrka. Cecilie och Joachim är unga och förälskade. De ska gifta sig och har livet framför sig, men lika plötsligt som oväntat förändras allt. Inte bara för Cecilie och Joachim utan också för Marie och Niels. Marie och Niels är ett par i början av 30-årsåldern, med tre barn i ett lyckligt äktenskap, som sätts på hårda prov då Niels häftigt förälskar sig i Cecilie. Frågan är om Niels och Cecilie är beredda på att ge upp allt för sin kärlek.

Susanne Bier, som med den äran regisserat filmen, ger starkt engagerande svar på dessa livscentrala frågor: Vad händer med dem som drabbas? Hur reagerar de och hur får de livet att gå vidare? Vi har sett filmer av Susanne Bier tidigare i filmstudion. Minns ni kanske Freud flyttar hemifrån eller från i fjol, Den enda rätta.

 

Älskar dig för evigt är en mångbottnad relationsfilm om kärlek och tröst mitt i allt det allvariga och tragiska. Mycket tydligt gestaltas här människans ursinniga kraft att överleva, inte minst med humorn som avgörande del av denna kraft i sorgeprocessen.

 

Danmark 2002

Regi: Susanne Bier

Manus: Anders Thomas Jensen

Foto: Mårten Sjöborg

Musik: Jesper Winge Leisner

 

I rollerna

 

Sonja Richter (Cecilie)

Nicholaj Lie Kaas (Joachim)

Mads Mikkelsen (Niels)

Paprika Steen (Marie) m fl

 

 

 

 

 

Uppdaterad av Macke Danielsson.