Nawals hemlighet

Nawals hemlighet

Tvillingarna Jeanne och Simon Marwan trodde att de kände sin mamma, men allt omkullkastas när de kallas till en advokat för att ta del av hennes testamente. Mamma Nawals sista önskan är att tvillingarna ska söka upp sin pappa och sin bror, två familjemedlemmar som de inte visste fanns vid liv.

 

Jeanne och Simon (Mélissa Désormeaux-Poulin och Maxim Gaudette) åker till Mellanöstern i jakt på sanningen om sin bakgrund. Mysteriet är gastkramande från början till slut och innehåller inte en enda död sekund. Så sakteliga uppdagas det att mamman levt ett liv sargat av krig, tortyr och våldtäkt. Lubna Azabal är magnifik i huvudrollen som Nawal Marwan, den starka kvinnan som överlever livets grymheter mot alla odds.

 

Mammans hemlighet uppdagas först i slutscenen, men det är väl värt väntan. Den är så brutal och oväntad att kroppens hårstrån reser sig unisont i givakt.

"Nawals hemlighet" är väl värd att se för alla som är svaga för gripande människoöden eller nervpirrande thrillers. En film viktig att se – och omöjlig att glömma.

 

Originaltitel: Incendies

Land: Kanada

Genre: Drama

Regi: Denis Villeneuve

Skådespelare: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Goudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaoriz

Längd: 2 tim 15 min

Uppdaterad av Macke Danielsson.