Argo

Argo

"Argo" tar avstamp den 4 november 1979 i Teheran. Att detta faktiskt har hänt i verkligheten känns liksom för bra för att vara sant.

 

Den iranska revolutionen håller på att vända upp och ner på samhället och USA:s ambassad stormas. Sex amerikaner lyckas fly till den kanadensiska ambassaden, men det är bara en tidsfråga innan de iranska revolutionärerna är dem på spåren.

 

Agenten Tony Mendez (Affleck) lyckas övertyga sitt CIA om en smått otrolig räddningsoperation. De sex ska låtsas att de ingår i ett filmteam som varit på rekognoseringsresa för ett tämligen uselt science fictionäventyr (kallat "Argo" efter planeten där handlingen utspelas).

 

Tonträffen när det gäller 1970-talet är precis in i minsta detalj: Afflecks skägg, Bryan Cranstons polisonger, Clea DuValls glasögon stora som parabolantenner. En klockren tidsspegling.

 

Spännande intill nagelbitarnivå och hisnande rolig emellanåt. Samtidigt som den lägger örat mot Washingtons politiker, krumbukterna och taskspelet på ett sätt som Hollywood fångade elegant för 30-40 år sedan, men som nu är ack så sällsynt

.

Land: USA

Regi: Ben Affeck

Skådespelare: Ben Affeck, John Goodman, Bryan Cranston m fl.

Längd: 2 tim

 

Källa Expressen

 

 

Uppdaterad av Macke Danielsson.