Optimisterna

Optimisterna

 

 

98-åriga Goro är volleybollagets drottning. Med sin viljestyrka, sin livslust och sina lila Converse är hon en inkarnation av lagets filosofi. Vi följer Goro och resten av laget på och utanför volleybollplanen – från det ögonblick de väljer att möta de svenska Krutgubbarna, genom matchförberedelserna som rör allt från intensiva träningspass till teambuilding-virkning.

Optimisterna är ett ovanligt volleybollag från Hamar i Norge. Laget består av kvinnor mellan 66 och 98 år som har tränat tillsammans i 40 år. Nu börjar de tröttna på att bara träna. De vill spela en riktig match och ryktet säger att det finns ett svenskt herrlag där den äldste bara är 90 år. Krutgubbarna är med på noterna och för Optimisterna blir det en oförglömlig resa och en storslagen landskamp mellan Sverige och Norge och mellan kvinnor och män.

Källa: Folketsbio

 

Land: Norge, Sverige

Regi: Gunhild Westhagen Magnor

Skådespelare: Goro Wergeland, Lillemor Berthelsen, Birgit Myklebust, Eld-bjørg Grøttum, Irma Nordseth, Gerd Bergersen, Mary Holst Bremstad, Aase Marit Børke, Anne-Grethe Westhagen Magnor, Ulla Olssøn, Turid Otervik, Solveig Sætersdal, Marit Tenmann, Hedvig Thune-Ellefsen, Anni øverland

Längd: 93 timmar

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad av Macke Danielsson.